Beneficiile vizionarii filmelor sunt imense. Va simtiti entuziasmat si fericit in cele doua ore si jumatate; sunteti transferat intr-o lume departe de realitate si va bucurati de fiecare moment al ei. Pe masura ce iesiti pe usile cinematografului, va simtiti intinerit, destresat si va dati seama ca ati uitat, chiar si pentru cateva ore, de problemele vietii de zi cu zi. Am citit undeva ca anumiti terapeuti au facut filme pentru a-si ajuta pacienti sa depaseasca obstacole precum depresia sau o scadere a starii lor emotionale. Deci, care sunt modalitatile prin care ne sunt de folos?

Divertisment:
Divertismentul este principalul motiv pentru care intreaga lume vizioneaza filme. Fie ca este vorba de comedie, de drama, de stiinta sau de actiune, filmele sunt un mediu de distractie pentru fiecare persoana. Da, asa este recursul universal al unui film.

Alunga stresul:
Printre avantajele principale ale vizionarii filmelor, este ca elimina stresul. Oricare ar fi genul, atata timp cat va bucurati de un film, va reimprospateaza pentru o noua doza de realitate.

Cinetoterapie:
Este o abordare interesanta pentru tratarea pacientilor cu depresie si tulburari de dispozitie. Ei spun ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Este o etapa foarte noua si practic neobisnuita, dar totusi este o sursa importanta de calmare a tulburarilor interioare.

Inspiratie:
Unul dintre primele beneficii ale vizionarii filmelor este ca ne inspira. Filme motivtionale sau figurile istorice ne ofera adesea o privire la adevarurile simple ale vietii. Veti vedea prin ochii vostri transformarea oamenilor obisnuiti in eroi, si cumva va motiveaza sa priviti viata intr-o perspectiva diferita.

Constientizare:
Sunt filme realizate pe teme sociale care sunt foarte relevante pentru societatea noastra. Astfel de filme contribuie adesea la crearea constiintei necesare cu privire la aceste probleme. Deci da, filmele ajuta si lucreaza in transmiterea unor mesaje importante catre societate.