In aceasta etapa foarte dificila pentru baieti si fete, in care este definita identitatea sexuala, este esentiala sustinerea emotionala a familiei si a societatii.

Pentru fiecare persoana, adolescenta este o etapa plina de provocari si solicitari. Un aspect important al dezvoltarii este definirea identitatii sexuale.

Toti copiii, baieti sau fete, exploreaza si experienteaza sexual ca parte a dezvoltarii lor normale. Acest comportament sexual poate fi realizat cu membrii de acelasi sex sau de sex opus“, spun specialistii.

Multi tineri si adolescenti se confrunta cu experiente de acelasi sex – chiar gandindu-se sau imaginandu-si despre ele. Acest lucru poate provoca ingrijorare si neliniste fata de orientarea lor sexuala.

Ce este homosexualitatea?

Homosexualitatea este atractia sexuala persistenta si emotionala fata de cineva de acelasi sex, face parte din domeniul expresiei sexuale. In timpul copilariei si al adolescentei, pentru prima data, multi indivizi homosexuali devin constienti de homosexualitatea lor si trec prin experienta de a avea ganduri si sentimente homosexuale.

Homosexualitatea a existat pe tot parcursul istoriei si in diferite culturi. Schimbarile recente din atitudinea societatii fata de homosexualitate au ajutat unii adolescenti homosexuali sa se simta mai confortabil cu orientarea lor sexuala.

Desi cauzele homosexualitatii nu sunt clar intelese, se stie ca orientarea sexuala nu este o chestiune proprie. Adica indivizii nu pot alege sa fie homosexuali sau sa fie heterosexuali.

Desi cunostintele si informatiile despre homosexualitate au crescut, adolescentii au inca multe ingrijorari. Se simt diferit de colegii lor; se simt vinovati de orientarea lor sexuala; isi fac griji cu privire la modul in care familia si cei dragi ii percep; se tem sa fie batjocoriti si ridiculizati de catre colegii lor; isi fac griji cu privire la SIDA si alte boli cu transmitere sexuala; se tem de discriminare si chiar sa fie respinsi si hartuiti de altii.

Cred ca as putea fi gay. Cum stiu daca sunt cu adevarat?

In timp, veti sti daca sunteti gay, heterosexual, nici unul sau ambii. Puteti experimenta pentru a vedea ce va face sa va simtiti confortabil si fericit. Procesul poate dura ceva timp. Decizia poate fi dificil de acceptat pentru dvs. si pentru alte persoane apropiate de dvs. . Este important sa fiti cinstiti cu dvs. si cu ceilalti.

Cand, cum si cui sa expuneti sexualitatea este decizia dvs. Este bine sa va impartasiti sentimentele cu ceilalti. Este important sa stiti ca a spune altora, chiar si celor apropiati de dvs., poate sa nu fie usor sau placut. Daca simtiti ca nu puteti spune parintilor, vorbiti cu un prieten sau cu o alta persoana in care aveti incredere. Este posibil ca altii sa stie deja, si asteapta sa va simtiti suficient de confortabil pentru a vorbi despre asta. Totuldespresex.com iti ofera mai multe articole interesante despre sex, sanatate sexuala, cupluri, relatii, etc.