In ultimii ani, multe filme au adaugat acest efect special pentru a atrage publicul si pentru a continua cu tendinta cinematografului 3D, fara a contribui cu nimic la proiectul in sine. Cu toate acestea, exista filme cu adevarat concepute pentru ca efectul 3D sa fie placut si putem vedea ca personajele noastre parasesc ecranul in fata ochilor nostri.

3D este o tehnologie care are doua tipuri de audienta, cei carora le place sau cei care o resping mai presus de orice. Dezavantajul de a avea nevoie de ochelari pentru a ne bucura de ea ii face pe multi oameni reticenti la acest format, pe langa cheltuielile care implica achizitionarea unui televizor capabil sa reproduca acest tip de imagini. Daca sunteti unul dintre cei care au deja un televizor Smart sau un proiector capabil sa redea filme 3D, va oferim astazi o lista de filme de care ar trebui sa profitati la maximum.

Avatar

Filmul lui James Cameron este unul dintre cele mai spectaculoase filme din ultimii ani. Felul sau fantastic si recrearea lumii Pandorei il fac un pariu sigur pentru iubitorii de science fiction care doresc sa se scufunde in lumi imposibile cu creaturi spectaculoase. In plus, a fost cel care a introdus boom-ul filmelor 3D.

Dredd

Daca filmele de actiune sunt genul nostru, unde exista impuscaturi si explozii, Dredd este filmul pe care il cautam. Scenele sale in miscare lenta sunt o trecere reala in 3D. Filmul este foarte distractiv, iar efectele speciale sunt sublime.

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Peter Jackson a revolutionat efectele speciale cu acest film bazat pe romanul popular al lui J.R.R. Tolkien, pentru a realiza acest film in faimoasele 48 cadre pe secunda (fps, pentru acronimul sau in limba engleza), a reusit sa se simta mai realist in ceea ce priveste efectele speciale si mai ales in 3D. Desi coplesitoare pentru a le vedea in dimensiunea a treia pentru lungimea si tehnologia sa revolutionara, ramane ca unul dintre filmele care ar trebui vazute in 3D.

Gravity

Alfonso Cuarón a reusit sa cucereasca publicul si criticii cu acest film care ne lasa fara cuvinte in unele scene. Cu 3D vrem sa vedem o scena din nou, doar ca sa ne bucuram de ea. La aceasta trebuie adaugati actorii principali, George Clooney si Sandra Bullock..