Alegerea parfumului perfect poate parea un act nevinovat si simplu; mergem la magazin, cerem un parfum care ne atrage atentia, il mirosim si, daca ne place, il cumparam. Cu toate acestea, in spatele acestei decizii simple, o serie de factori organici si experientiali sunt ascunsi, care conditioneaza si influenteaza de ce am optat pentru aceasta optiune in loc de alta.

Ca si in orice altceva in viata, alegerea unui parfum care ne reprezinta, cere ca noi sa luam in considerare diverse aspecte ale noastre ca fiinte unice si multidimensionale, toate cu scopul ca aroma deosebita sa fie in armonie cu tot ceea ce dorim si suntem.

Alegerile, preferintele si gusturile noastre sunt determinate de diversi factori, dintre care putem determina, in principal, unii care exercita o influenta mai mare, cum ar fi cei biologici, mentali, emotionali si sociali. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiintele umane sunt organisme complexe si multidimensionale, iar aceste dimensiuni diverse care ne compun, sunt reflectate in fiecare domeniu al vietii noastre, chiar si atunci cand nu suntem constienti de ele.

Ei bine, fiintele umane sunt in esenta compuse in acelasi mod, la nivel biologic avem calitati unice care ne diferentiaza de alte fiinte umane. Unele dintre aceste caracteristici distinctive pot fi destul de evidente, cum ar fi culoarea pielii si parului, forma si culoarea ochilor, chiar si amprentele digitale sunt unice si irepetabile.

Cu toate acestea, exista anumite caracteristici distinctive care difera de la o persoana la alta. Acesta este cazul compozitiei chimice a pielii, a nivelului de pH, a cantitatii de secretie sebacee, a temperaturii corpului si a cantitatii de apa continuta in epiderma.

Cum alegi parfumul in functie de pH-ul pielii

Vedeti, parfumurile sunt substante chimice care obtin mirosul lor caracteristic dintr-un amestec exact si specific de substante care interactioneaza una cu cealalta. Dupa ce aplicati parfumul pe piele, va interactiona cu chimia corpului, prin urmare, importanta testarii parfumul direct pe dvs. si nu numai olfactiv, explica de ce acelasi parfum, miroase diferit pe doua persoane.

PH-ul dvs. va modifica putin aroma. In plus, tipul de piele si temperatura corpului vor determina intensitatea si longevitatea acestuia. Vezi mai multe pe loove.info.

PH-ul este potentialul hidrogenului care poseda orice lichid apos, scara sa de masurare merge de la valoarea 1 la 14; 7 fiind hidrogen in concentratii medii (pH neutru), mai putin de 7 indica o concentratie mai scazuta a hidrogenului (la pH acid) si peste 7, indica o concentratie mai mare de hidrogen (pH bazic sau alcalin). PH-ul pielii este usor acid, deoarece variaza intre 4,5 si 5,9 si este situat intr-un strat numit hipoderma care este responsabil, printre altele, de lubrifierea corespunzatoare a pielii.