In ciuda faptului ca fiecare dintre aceste filme dureaza cateva ore, ele sunt fabuloase datorita jocului magnific al actorilor si viziunii incredibile a regizorilor. Și daca nu ati vazut unele dintre ele, va recomandam sa faceti acest lucru cat mai repede.

Green Mile
Durata filmului: 189 de minute.

Un film de cult apreciat, bazat pe o carte a lui Stephen King, ne spune o poveste despre un detinut neobisnuit condamnat la moarte, John Coffey. Atragand imediat atentia publicului, precum si castigand simultan nenumarate premii – 4 nominalizari la Oscar si 3 premii Saturn fiind doar cateva dintre ele. Acesta este cu siguranta unul dintre acele filme rare care sunt adorate atat de public cat si de critici. Cu toate acestea, realizarea sa cea mai importanta este ca te face sa crezi in miracole, ceea ce nu poate fi nici ignorat, nici uitat.

Gladiator
Durata filmului: 155 de minute.

Este unul dintre aceste filme epice, unde totul este mare si barbar: vizionarea orasului si bataliile in mijlocul carora Russell Crowe arde cu razbunare.

Il buono, il brutto, il cattivo
Durata filmului: 178 minute.

O capodopera incomparabila creata de eforturile deosebite ale regizorului Sergio Leone, compozitorul Ennio Morricone. Fiecare fraza este savuroasa si fiecare scena o bijuterie in coroana cinematografiei clasice. O adevarata capodopera.

Stapanul Inelelor
Durata trilogiei: 558 de minute.

„Lord of the Rings” este o lucrare cu adevarat monumentala a cinematografiei moderne. Filmele lui Peter Jackson va vor face cu siguranta sa va inscrieti in randul Tolkienists, chiar daca nu ati deschis niciodata cartile. Jocul splendid al actorilor, costumele detaliate si muzica magica de la Howard Shore va vor duce in cel mai scurt timp in magia filmului.

Lista lui Schindler
Durata filmului: 195 de minute.

Povestea lui Oskar Schindler, om de afaceri de succes si membru al partidului nazist care a salvat peste o mie de evrei in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Acest film este un tribut adus unei astfel de fapte eroice. Un film extraordinar, care ne cutemura cu realismul si intensitatea sa.

Avatar
Durata filmului: 162 minute.

James Cameron nu numai ca a filmat „Avatar”, dar a dat nastere unei lumi cu totul noi, cu flora si fauna unica si exuberanta, sugerandu-va sa explorati in profunzime fiecare colt al acestui loc captivant.

Matrix
Durata trilogiei: 405 de minute.

Acest film este o necesitate definita. Un film unic, fantastic, care a devenit un film cult si un clasic din momentul in care a aparut pe marele ecran – pe scurt, baza de fani continua sa creasca chiar si astazi . A dat nastere la o multime de idei noi, pastrandu-le in acelasi timp pe cele vechi pe linia de plutire. O capodopera remarcabila, fiecare scena fiind o amprenta a inimii si a memoriei.